Четвер, 25.04.2024, 08:58

Кілійський районний будинок науково-технічної творчості

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 4 » Наша активность SPARE
09:24
Наша активность SPARE
3-5 квітня 2015 року у Верхняцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 – ліцей», пілотній школі проекту SPARE, відбулась Педагогічна конференція з освіти в галузі енергозбереження та пом'якшення наслідків глобальної зміни клімату «Клімат, природа, енергія». Конференція проводиться ГО «Еремурус», координатором проекту SPARE (Норвегія) в Україні, та Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді України. Участь у заході взяли представники України, Молдови, Казахстану.
Під час урочистого відкриття конференції за доброю українською традицією гостей радо зустрічали хлібом-сіллю. До присутніх звернулась начальник відділу освіти Христинівської райдержадміністрації Маргарита Білецька та ознайомила з основними напрямками в роботі з обдарованими дітьми. Зокрема, вона повідомила, що з 2010 року в районі запроваджено нову форму роботи з обдарованими дітьми – міжнародне співробітництво.
За час проведення конференції учасники мали змогу обмінятись досвідом щодо сучасних форм і методів організації освітнього процесу із заявленої тематики, висловити свої погляди, ідеї, роздуми, ознайомитися з методами і технологіями навчання і виховання у різних країнах світу.
Представником Одеської області на конференції став Кілійський район: Кілійський районний будинок науково - технічної творчості учнівської молоді. Федорова О.В. Заступник директора з навчально – методичної роботи КРБНТТУМ, виступила на тему: « Використання методу проекту за допомогою мультимедійних технологій для підготовки агітбригади з теми енергозбереження та екології. Фото підсумок роботи агітбригади « Еко Кілія» + SPARE »
Тези доповіді.
Перш ніж, почати роботу над проектом, ми замислилися і відповіли на низку запитань. Для чого створюється цей творчий проект (відеофільм)? Чим викликана необхідність його створення? Чи існує насправді потреба в цьому проекті? Як надалі використовуватиметься цей проект? Чи знайде він своїх споживачів? Головною причиною виникнення цього проекту – це усвідомлення того, що ми живемо в століття відео і комп'ютерів, що наші діти мають можливість самі створювати відеоматеріал.
Висновки: реалізація проекту із створення казки дає можливість розвитку:
- культури поведінки людей на природі, - уважного відношення до навколишнього світу, - творчих здібностей дітей, які можуть самостійно підбирати матеріал і працювати над відеоматеріалом, брати участь в агітбригаді, що у свою чергу збагатить дітей новими знаннями, розкриє їх творчі здібності.
Актуальність цього проекту знайшла своє відображення в тому, що діяльність дітей абсолютно вільна, вони можуть вибирати, в якому напрямі їм хочеться працювати, і яку частину проектної діяльності вони виконуватимуть.
Цей проект вимагає:
- інтеграції знань учнів в різних предметних областях: це музика, навколишній світ, образотворче мистецтво;
- попередньої підготовки, тому завдання, запропоновані керівником гуртка або придумані самими учнями, визначилися заздалегідь і реалізувалися самостійно на зайнятті гуртка або удома: спостереження, малювання побаченого, складання оповідань, виконання замальовок.
Надалі матеріал можна використати на классному часі; для масового перегляду по районному телебаченню в якості інформаційного матеріалу; для виступу агітбригад и перед учнями початкової школи з демонстрацією відеофільму; а додатково зібраний матеріал в ході реалізації проекту для виставок і методичних рекомендацій.
Особливу практичну цінність проекту представляють матеріали виступів агітбригади в різних школах міста Килии, бесід, екскурсій, рекомендації, фотоматеріали, відеоматеріали, відеоролики скачали з інтернету.
Мета проекту : виховання "законослухняних" жителів планети Земля, пропаганда ресурсозберігаючого способу життя, засвоєння і закріплення знань учнями.
Завдання проекту :</div>
1. Придбання практичних навичок по збереженню ресурсів. Формування активної позиції дітей в чуйному відношенні до природи і навколишнього світу, залучення їх до діяльності по пропаганді енергозбереження серед учнів. 2. Розвивати пізнавальний інтерес, уміння дітей своєчасне і самостійне вказувати на проблемну ситуацію і ділитися з оточуючими людьми набутим досвідом.
Кінцевий продукт:</div>
- творчий проект " Казка про пташку"
- виступ агітбригади перед учнями початкової школи з демонстрацією відеофільму.
В процесі роботи над проектом у дітей повинні набути:
- уміння бути уважними до навколишнього світу;
- активна позиція учнів у відношенні до природи, залучення їх до діяльності по пропаганді гуманного відношення до природи.
- пізнавальні інтереси, уміння дітей своєчасно і самостійно вказувати на проблемну ситуацію і ділитися з навколишніми людьми набутого досвіду.
Очікуваний результат і соціальний ефект проекту:
Важливо якомога раніше пробудити, розвинути і підвищити прагнення до отримання практичних навичок по енергозбереженню і культурі поведінки в довкіллі.
Дорослим необхідно підвищувати пізнавальний інтерес дітей до дій із захисту природи. Інтерес буде високим, якщо дитина буде активним учасником педагогічного процесу, якщо у нього можливість особисто досліджуватиме, проявлятиме самостійність під умілим педагогічним керівництвом дорослого, який направлятиме дитину.
Розвиток дитини залежить від спільної роботи батьків і педагогів. Адже як би серйозно ні продумивались форми виховання дітей, неможливо досягти поставленої мети без постійної підтримки і активної участі батьків в педагогічному процесі.
Створюючи цей проект, я зробила висновок, що, організовуючи педагогічну взаємодію по цій роботі з учнями, ми педагоги допомагаємо отримати своїм вихованцям навички культурної поведінки, оскільки усі етапи розраховані на активну і спільну діяльність: педагогів і соціуму, і найважливіше дітей, діяльность якіх притягатиме одноліток і оточующих.
По закінченню конференції учасники отримали сертифікати.
Переглядів: 669 | Додав: СЮТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: